Úvod19821983198419851986198719881989199019911992Titulky

1987

       Jaro ´87 načala zpráva OÚNZ Chomutov o příchodu iontového nápoje do chomutovských lékáren. Všichni sportovci okresu v něm našli vítaného společníka a byl to bezesporu také on, kdo provázel bobří softbalisty na jejich cestě třetí herní sezónou. To už se hrál severočeský oblastní přebor, jehož se kromě TJ Beavers VS Chomutov účastnily také Lokomotiva Louny, Textilana Liberec, Slovan Kadaň, Centroflor Dolní Poustevna a Slovan Varnsdorf.
       Tou dobou v chomutovském mužstvu nepůsobil kromě Miroslava Hořenína už nikdo z původních nadšenců-zakladatelů. Na jejich adresu mi pak Vladimír Kozma řekne: „Pokud se někdo z těch původních středoškoláků považuje za zakladatele softbalu v Chomutově, je to klam. Skutečnými zakladateli jsou až ti, kteří to začali hrát soutěžně." Jak rychle zapomeneme a jak rádi přepíšeme minulost?!

       Odešel dokonce i ZBYŠEK MEGELA3, který poslední sezónu fungoval spíše jen jako rozhodčí. Oproti tomu mezi noviciátem vyrůstali noví nadějní nadhazovači: Marcel Šolta, Ivo Kruťa. (Lubomír Vrbenský se ještě pohybuje kdesi v zadním poli.)

       Po druhém místě v kraji - znovu síly nestačily na lounské - jsou chomutovští softbalisti poprvé nominováni na nejúspěšnější sportovní kolektiv okresu. Ve výčtu jimi dosažených výsledků není opomenuto vítězství na neoficiálním přeboru Slovenské socialistické republiky či fakt, že několik hráčů TJ Beavers VS Chomutov stálo při exhibičním utkání v Dolní Poustevně v základu krajského výběru proti týmu TWA (propagační výběr amerických aerolinek).
       Bohužel zůstalo jen u nominace.

(Výběr severočeského kraje versus TWA.)

       V opozici k mužstvu (až do teď fungovalo družstvo smíšené, i když samozřejmě oficiální zápasy směli hrát pouze muži) se od listopadu 1987 pomalu začalo dávat dohromady také ženstvo.




(POZNÁMKY)

       3Cherchez la femme, dalo by se říct. Zbyšek Megela však i po svém odchodu zůstane softbalu věrný. Později se dá znovu dohromady s původními hráči, aby se pod jménem MEGELA BOYS (název vymyslel znovu Václav Červenka) zúčastnili turnaje neregistrovaných hráčů O metu Mikrofóra. Turnaj uspořádá TJ VS 14. a 15. listopadu na fotbalovém hřišti při 12. ZŠ Heyrovského.

       Nebude to trvat dlouho a fotbalisti budou na hřišti u 12. ZŠ Heyrovského při pořádání žákovských turnajů překážet natolik, že Josef Griml st., vedoucí a organizátor softbalového života na 12. ZŠ, pronese onu památnou větu: „Já vás z toho hřiště jednou dostanu!"
       V roce 1995 se na bývalém fotbalovém hřišti začne s výstavbou svého času jednoho z nejlepších softbalových areálů v Čechách i na Moravě.

(Vítězství ducha softbalu nad hmotou fotbalu. Na snímku z roku 1995 v pozadí dětského zápolení leží podťaté fotbalové branky. Výstavba právě začíná. Mimochodem postavičkou vzadu ve žlutém je sám pisatel těchto řádků.)


       Po nemoci se však Zbyšek Megela aktivního sportování vzdá docela. Neustále ovšem sleduje veškeré softbalové dění a na hřiště dochází alespoň jako divák.




Úvod19821983198419851986198719881989199019911992Titulky